giovedì 7 aprile 2016

Kindtänder och Großer Garten

"So viele Zähnchen du hast!" är något som sonen får höra nästan varje dag. Han tycks faktiskt ha fått sina tänder ganska tidigt. Han ler brett med fyra tänder både uppe och nere och dessutom har alla förutom en kindtand också kommit fram; jag läste precis nånstans att kindtänder brukar barnen få vid 17–19 månader...

Men den här sista kindtanden hörni. Vår solstråle till son har varit extra gnällig och haft dålig aptit nu i några dagar. Han brukar sova 2–3 timmars middagssömn i vagnen utan några som helst problem men idag vaknade han efter en timme och var förstås väldigt trött. Så efter långa promenader (förgäves), en pinsam spårvagnsresa med hysteriskt skrikande barn (alltid lika roligt eller vad) och några (ensidiga) samtal om huruvida han ska sova mera eller inte kom vi till ett mysigt café med uteservering och lekplats i Großer Garten och åt mellanmål.



Och så duktig vår son har blivit! Där lekte han i sandlådan och lekstugan med andra barn medan den här något utmattade mamman fick vila i solstolen, dricka kaffe och läsa en tidning. Sol och frisk luft är visst bra för kindtänder (och för dem som ska umgås alla dagar med dem som får kindtänder).





Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...