martedì 19 luglio 2016

Gotland, gott land

Under vår tredagarsvistelse i Visby hann vi strosa omkring i gamla stan, kika på vimlet under Almedalsveckan, äta himmelsk god gotländsk glass, ligga/leka vid stranden och besöka en medeltida kyrka (av knappa hundra på ön). Gotland gjorde ett mycket positivt intryck med mycket vackra vyer – och världens godaste kardemummabullar!







Gamla Visby kändes som en spännande blandning av nordiskt och mellaneuropeiskt. Hansastadsdragen är lätta att känna igen, det hela påminner lite om Tallinn, men ändå finns det något sydligare där också. Klimatet lär vara ganska speciellt på ön och vi fick lära oss att det på Gotland växer sådant som annars inte klarar sig norr om Tyskland. Och rosor, rosor, rosor överallt!

Ute på utkiksplatsen fick jag en enorm Caprifeelis över det hela! Lägg till aningen mera turkost vatten och några celsiusgrader så känns det precis som vid Neapelbukten.





Ute vid stranden fanns fina gamla fiskarbyggnader som fortfarande är i användning. Precis intill, en bit utanför Visby, fanns också Själsö bageri. Jag har aldrig i mitt liv ätit lika goda bullar så om ni är på väg till Gotland, missa inte detta! Eller så kan ni åka till Gotland bara för att äta deras kardemummabullar.

Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...