domenica 17 luglio 2016

Familjesemester i Sverige

Varken jag eller sambon brukar längta (mer än vanligt) utomlands under sommaren då det faktiskt är ljust och någorlunda varmt här uppe i Norden. Men visst är det kul med semesterresa! För två år sedan körde vi en liten turné i Finland så i år stod Sverige i tur. Färdmedel nummer ett var den här gången flygplan: vi flög Helsingfors–Stockholm–Göteborg, Jönköping–Visby och Visby–Helsingfors–Åbo.

Och ehh, reser man med en ettåring får man ju ganska långt resa på ettåringens villkor. Nu har vår ettåring också gått och fått åksjuka så alla bilresor måste köras med ytterst försiktighet, många pauser och konstant underhållning på högsta nivån (har sjungit och lekt genom ALLA barnsånger jag kan minst två gånger, på så många språk som möjligt). Som tur är sonen relativt lätt att flyga med, han tycks inte lida av ändringarna i lufttrycket utan har till och med lätt att somna i flygplan. Vackert så.


Men Sverige då! I Jönköpingnejden hälsade vi på hos sambons syster med familj som vi ju träffar alltför sällan. Härligt slappa dagar utan desto mera program; någon kvällssimning och lite shopping, mest bara umgås och fika så ofta man vill.




I Visby bodde vi hos vänner som vi inte heller träffar så ofta. Visby visade sig dessutom att vara en absolut sevärd stad med otroligt vackra och mysiga gator och ruiner – för att inte tala om rosorna! Knäppte en hel del foton där så lovar ett annat inlägg om Gotland.

Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...