martedì 26 luglio 2016

Sommar-Helsingfors, sömnproblem och pipande kylskåp

Vi har spenderat några härligt slappa dagar i Helsingfors. Barnet är överlyckligt när han får hitta på bus med mormor och morfar som orkar med honom i oändlighet. Och visst kan han nuförtiden vara en riktig charmör den där vår son! Samtidigt har han kommit in i nån ny "jag vill absolut inte somna"-utvecklingsfas som börjar gå oss på nerverna... Har ni bra tips på vad som kan hjälpa? Framför allt förstår jag inte riktigt vad det handlar om. I typ fjorton månader av hans sexton månader gamla liv har han somnat hur snällt som helst på egen hand i egen säng, och nu skriker han plötsligt helt hysteriskt.

Sonen på Borgbacken

Nåja, när vi väl hade klarat av tågresan sent på måndag hem till Åbo märkte vi att det inte bara är sonen som har fått nåt fel: kylskåpet här hemma hade sagt upp kontraktet och pipit för sig själv antagligen hela den knappa veckan vi varit borta. Suck så onödigt! All mat hade hunnit fara illa så det blev en hel del att slänga, plus att vi har idag spenderat hela dagen, som förstås var typ sommarens finaste dag, i olika butiker på jakt efter ett nytt kylskåp.

2 commenti:

  1. Utvecklingsfas! Han kommer att börja prata mer och sätta ihop ord till meningar. Mycket som ska hanteras och bearbetas samtidigt som förstadiet till trotsåldern börjar (jo - det är bara förstadiet - den riktiga trotsen blir ännu värre! ��). Men som alla faser går de över när det som de tränar på är löst! Och det utan att ni behöver göra något speciellt (mer än att stå ut själva...).

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Tack! Faktiskt tycks hans tal ta enorma kliv framåt varje dag, det är ganska otroligt. Suck, hoppas han når sin zen igen snart...

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...