martedì 6 giugno 2017

Finbesök i Dresden

Min goda vän var på besök här hos oss över helgen. Så roligt att ha gäster! Vi besökte de enligt mig viktigaste sevärdheterna i Dresden på två sommarheta dagar.
Först i tur var Altstadt och de historiska byggnaderna i centrum. Vi promenerade lugnt i området kring Neumarkt och Elbestranden, besökte Frauenkirche (där sonen satte sig på bänken längst bak och konstaterade "Nyt lauletaan!"), åt pizza vid Neumarkt och hade allmänt lite hett. När eftermiddagssolen lyste som starkast gick vi in i Gemäldgalerie Alte Meister som enligt mig är ett måste för alla Dresdenturister, oberoende av hur kort tid de stannar – så otroligt fina målningar, från 1400–1700-talen!

Efter museet och Zwingergården, som nu var så fin så fin med fontäner och apelsinträd, rymde vi värmen till Großer Garten där vi åkte en tur med "Parkeisenbahn", minitåg som kör runt parken, och åt glass vid Carolasee. En mycket bra fredag!Och på lördag tog vi spårvagnen till Neustadt för att testa på brunch på La Moka där en av våra lokala vänner jobbar. Brunchen visade sig vara mycket god och stället jättemysigt; även lördagen var varm och det var skönt att sitta ute på en skyddad innergård där det fanns skugga. Sen promenerade vi faktiskt hela vägen hem, genom Barockkvarteren i Neustadt, historiska Altstadt och shoppinggatan Prager Straße. Hittade både Bratwurst, glass och Brezel på vägen så alla hölls glada! Ungefär tre minuter efter att vi kommit hem började det äntligen regna, och sen blev det ju verkligen omslag i vädret. Till söndagen hade vi nämligen planerat ett besök till en vingård, Schloss Wackerbarth i grannkommunen Radebeul, med ett par vänner här (finbesöket åkte mot Finland på söndag morgon).
På vingården skulle dessutom ordnas en speciell pingstfest för hela familjen. Men det blev en riktig sommarstorm med kontinuerligt regn och stark vind så pingstfesten blev lite annorlunda än vad vingården hade tänkt sig; tälten de hade satt upp på den prydliga gården blåste omkull så de fick hastigt och lustigt packa ihop allt och flytta programmet till sin vinkällare. Men vi fick gå på en guidning och de mera vinsugna av oss fick smaka på olika viner så det blev en helt bra vingårdssöndag ändå!Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...