lunedì 9 aprile 2012

Amjinj och annat som man kan göra på påsken

Den här påsken har ägnats åt körmusik, växter och choklad. Keikkalivet är hårt, ni vet - det blir mycket halleluja och amen så här påskdags. Den här påskens specialiteter är alljeljuja och amjinj, det vill säga samma på kyrkoslaviska, för ikväll sjungs det Rachmaninovs Vigilia i Martinskyrkan.

På balkongen är allting fint; i torsdags blev jag lite orolig över citrusträdet som jag tyckte att inte hade druckit vatten som det ska, men sedan upptäckte vi att det håller på att utveckla något som kan till och med bli till flera blommor. Tummen upp för blommor, alltså!

Och så var det ju det här med chokoägg. Helgens dilemma är följande: om man vill ha ett chokoägg som är lätt att skala ska man ha ägget i kylen en stund, men då smakar det ju inte alls lika gott. Om man däremot börjar skala ägget som varit i rumstemperatur har man snart choko och små bitar av äggskal all over the place. Och visst, ni som är fiffiga tänker nu att man ju kan skala ägget när det är lite nedkylt och låta det sedan värmas upp en liten stund, men come on, vem låter nu ett skalat chokoägg ligga på bordet?

Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...