martedì 1 gennaio 2013

Julen

Jullovet inleddes i Helsingfors med mycket kultur: en fantastisk Kristina från Duvemåla på Svenska Teatern och Rigoletto på Nationaloperan. Barytonen var lysande men tenoren vägde ca 100 kg för mycket för att passa i rollen som den stora kvinnotjusaren. Men Verdi visste verkligen vad han höll på med, musiken är underbar.

Operabiljett samma dag: 10 €. Ett glas champagne på pausen: 15 €. Wait, what?

Och så firades julen hos mamma och pappa i traditionella tecken: släktingar, risgrynsgröt, julfred, julgran, middag, klappar, julkyrka.

Dukat till julmiddag

Det kom massor med snö i Helsingfors. På begravningsplatsen fick man ha egen skyffel med.


Ett ljus för farfar

Under mellandagarna åkte jag till Österbotten: pidro, julskinka och mera snö. Vi gjorde en jättefin midnattspromenad när det var fullmåne; det snötäckta, tysta landskapet var helt sagolikt.

Alltså det var ju ljust för månen lyste så stark. Men inte tillräckligt ljust för kameran. Det här är alltså en bild på månen.

Men så här såg landskapet ut i dagsljus.

Det nya året firades in hemma i Åbo med goda vänner och god mat. Och i morgon får jag börja jobba igen efter sex veckors sjukledighet. Önskar er ett gott nytt år!

Årets sista surdegsbröd som stektes i smör, toppades med gåslever och serverades med champagne.

2 commenti:

  1. 10 euro, gosh! På la Scala kostar de allra billigaste biljetterna typ 70 euro. Jag vet att man inte kan jämföra, men jag tycker iallafall att det är fruktansvärt dyrt... vi har aldrig gått på opera här, för 70 140 euro för två biljetter som dessutom är av sämsta kategori (visibilitá ridotta) är myki myki pengar. För hyggliga biljetter får man punga ut långt över 100 euro per biljetter. Och i jämförelse med månadslönen... You do the math! Fina bilder, och jättetack för julkortet :) /Marina

    RispondiElimina
  2. 10 € kostar studerandebiljetterna till samma dags föreställning, om det finns parkettplatser kvar. Inte illa, tycker jag! Lite onödigt dyrt på La Scala... Tack tack, och fint att det kom fram (non si sa mai...)!

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...