martedì 27 settembre 2016

Uteliv

Så fantastiskt varma eftermiddagar september har bjudit på! Efter dagis och jobb har vi mer än väl hunnit hänga i olika lekparker och få frisk luft. Nu lovas det ju regn från och med i morgon så idag dukade vi eftermiddagsfika – årets sista? – ute på vår gård.




Även om det kanske verkar så emellanåt här på bloggen så äter vi faktiskt inte bulle och kex till mellanmål fullt varje dag. Det som vi däremot äter så gott som varje dag är banan. Det blir ju inte så mycket färsk frukt på dagis och banan är bara så bra mellanmål. Annat som sonen har börjat tycka mycket om är diverse knäckebrödsliknande salta kex, som majskakor eller boveteknäckebröd.

Kan förresten rekommendera Lifefactorys glasflaskor för den som är trött på plastflaska. Har själv haft en glasflaska en längre tid nu och det känns bara så mycket fräschare! Så jag började tycka att det var lite usch med sonens diverse plastflaskor och investerade i en större och en mindre nappflaska i glas. Den mindre funkar nu som vattenflaska, praktiskt att ha till parken och så.



En av våra favoritparker här i närheten är "Idrottsparkenparken". Går förstås inte att jämföra med Äventyrsparken men när man behöver lite omväxling är den riktigt trevlig!


Nästan hela september har sonen klarat sig med en vadderad väst vi köpte för en mycket billig peng i Dresden – vi tänkte att den ju definitivt inte kommer att kunna användas i Finland, det är ju bara mellaneuropeiska barn som på allvar bär sånt. Men vi kunde förstås inte veta att september i Finland skulle bli mellaneuropeisk!

I sonens höstgarderob finns även halaren från mini rodini som nu används för tredje säsongen, ett mycket bra köp kan man ju konstatera. Och så köpte vi en skaljacka på sommarrea från Polarn o Pyret, deras storlekar är ganska rymliga så räknar med att den kommer att gå länge. Men är faktiskt nöjd med den redan nu, på basis av några dagars användning.

Så småningom har jag börjat surfa på bra vinterhalare... Kanske det blir motsvarande varm december och vinter först sen efter julrean, vad tror ni?

Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...