giovedì 5 marzo 2015

När sambon ska disputera

Även om man kunde tro att det är idel babytalk i vårt hushåll så här tre veckor före beräknat har det faktiskt de senaste veckorna talats mera om disputation än om något annat. Vilket jag i och för sig tycker att är endast rättvist, eftersom folk ju nog skaffar flera barn men det är sällan som man disputerar mer än en gång i livet. Dessutom är det ju inte precis alla som ska disputera från första början.

Emellanåt har det kanske känts som en liten slarvighet i tajmingen att faktiskt ha disputationen tre veckor före beräknat. (Till exempel då när jag letade efter en lämplig klänning.) Disputanden har ju inte direkt blivit mindre stressad av att veta att han inom en månad ska bli både doktor och pappa. Samtidigt är det skönt att ha disputationen undan före Oliven kommer - och så är det ju helt enkelt så att det ibland händer mycket i livet på en gång.

På plussidan finns också att jag nu har varit ledig och hunnit hjälpa till med den delen av disputationsfestligheterna som inte kräver några som helst insikter i organiska solceller: att klippa och klistra plats- och menykort, inhandla skumpa, korrekturläsa sångblad och massera stela axlar. Och så har jag förstås hunnit inhandla ny smink, testlacka naglarna och spendera ändlösa timmar på Pinterest för att hitta den perfekta frisyren.

Jepp, jag var såld på namnet "baby glow"...
Nu blir det lyxbastu med peeling, shaving och allt som nu hör till, och förhoppningsvis en god nattsömn före den långa dagen i morgon. Spännande!

3 commenti:

  1. Hälsa grattis till disputanden! Det blir säkert en fin och spännande dag imorgon, för alla! :)

    RispondiElimina
  2. Hälsa och gratta M :) (imponerad av dina chanel nagellack, hur många dagar håller det?)

    RispondiElimina
  3. Tack tack, dagen blev otroligt lyckad och minnesvärd både för disputanden och mig! :) Marina: med två coats + top coat brukar det hålla i ca en vecka. Äger nästan bara Chanel nuförtiden, tycker att deras nyanser och konsistens är nog helt överlägsna...

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...