giovedì 31 marzo 2016

Påsken i Prag

Prag ligger bara ca 140 km från Dresden så påskhelgen i Prag kändes som en lite för bra chans för att missa. Bortsett från den lilla detaljen förstås att vi inte var de enda som hade tänkt fira påsk i Prag... Alltså, en riktigt vacker och sevärd stad, men den där turistmängden! Redan tågresan dit var ett kapitel i sig; här i landet är det inte obligatoriskt att boka sittplats på tåget vilket betyder att på proppfulla tåg som till exempel tåget på långfredag från Berlin till Budapest är alla gångar fulla med människor och deras stora resväskor. Så hur gör man med barnvagn då? Jo, man (läs jag) lyfter den över alla dessa människor (för vi hade ju bokat sittplatser, och de var i andra ändan av korridoren förstås). Skönt att tyskarna orkade hålla humöret uppe och underhöll vår son under hela den dryga två timmar långa resan.


Men när vi väl hade kommit fram kunde vi börja koppla av och njuta av semestern. Hotellet var riktigt trevligt och lagom lyxigt – och oj så det var härligt med riktigt bra hotellfrukost! Dessutom skönt när sonen nuförtiden kan äta typ allt. Vi tänkte att han ju också ska få komma in i semesterstämningen och serverade chokladflingor (som han aldrig har fått hemma) till frukost. Happy baby, happy parents.



Vädret var vårigt varierande så när det duggade några droppar regn på lördag förmiddag hoppade vi på en båt och fick sevärdheterna utpekade för oss på åtta språk. Båten var så gott som tom på människor och sonen drog lång tupplur så det var riktigt lugnt och skönt.



Vackra, vackra, vackra hus. Med en riktig kamera (och lite färre människor!) skulle man kunna ta hur fina foton som helst i den där staden. I gamla stan (som var det enda vi såg) är varje hus som ett konstverk.



Sonen tyckte väl att det bästa med Prag var att busa i hotellrummet och att gå själv. Annars var det kanske lite trist att bara sitta i vagnen och beundra sevärdheter. Fast flirta med folk på restauranger fick han också, vår lilla charmör.

Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...