mercoledì 20 febbraio 2013

Vinterväxter

Ja, man kan ju fråga sig varför vi envisas med att ha medelhavsväxter på vår balkong i Åbo. Det är nästan så att vi på sommaren, när det lätt är 30 grader varmt på balkongen dagligen, glömmer hur otroligt grått det kan vara i Åbo på vintern. Den här vintern har ju inte varit farligt kall och på balkongen finns en infravärmare som vi använder vi då och då på kvällarna om det ser ut att bli kallt på natten. Men det som tycks suga ut livskraften ur vårt stackars citrusträd är denna eviga gråhet (även om man nog inte behöver vara ett citrusträd för att tycka att det har blivit lite väl mycket av det gråa på sistone).



Olivträdet har spenderat hela vintern på balkongen och ser ut att klara sig ganska bra. Det är nog bara så snyggt med ett grönskande olivträd mitt i vintern!


Mindre bra nyheter för citrusträdet, dock. Det känsligare citrusträdet fick komma inomhus redan i slutet av oktober när det blev minusgrader och trots regelbundet vattnande har det tappat en hel del blad på sistone. Det lustiga är att bladen tycks falla av på en gång - som om trädet bara bestämde att "nu hej får det räcka med det gråa, jag ger upp".


Och på soffbordet har jag ställt djupröda rosor som jag köpte till alla hjärtans dag :)

Nessun commento:

Posta un commento

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...